Home »

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 25 APRILIE

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 25 APRILIE

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 25 APRILIE
 

* Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a declarat, joi, că sportiva Larisa Iordache a primit avizul medicului care a operat-o la tendon pentru a practica sport de performanţă şi că este încrezătoare în ceea ce priveşte participarea acesteia la Campionatele Mondiale din toamna acestui an.

* Fundaţia Olimpică Română şi Allianz-Ţiriac Asigurări au lansat joi, cea de-a cincea ediţie a programului prin care 25 de tineri sportivi vor primi burse lunare de 275 de lei pe perioada unui an. Preşedinta Fundaţiei Olimpice Române, Andreea Răducan, a afirmat că bursele constituie un ajutor atât pentru părinţi, cât şi pentru tinerii sportivi.

* Jucătoarea română de tenis Elena-Gabriela Ruse s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului ITF de la Osprey (Florida), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după de a dispus de americanca Alexa Noel cu 7-6 (7), 6-3.

* Perechea formată din jucătoarea română de tenis Andreea Amalia Roşca şi chinezoaica Shilin Xu s-a calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Anning (China), de categoria 125K Series, dotat cu premii totale de 125.000 de dolari.

* Mijlocaşul uruguayan Federico Valverde şi-ar putea prelungi în curând contractul cu clubul spaniol de fotbal Real Madrid, deşi beneficiază deja de un contract pe termen lung, informează cotidianul Marca, citat de L'Equipe.

* Ciclistul slovac Peter Sagan, triplu campion mondial, care a abandonat miercuri în Săgeata Valonă, a anunţat că renunţă să mai ia parte la cursa Liege-Bastogne-Lige, programată duminică în Belgia, informează AFP.

* Procesul de paternitate împotriva jucătorului camerunez Samuel Eto'o deschis de o prezumtivă fiică a fost suspendat din cauza dificultăţii de notificare a fotbalistului care evoluează la un club din Qatar, relatează EFE.

* Judy Murray, mama tenismanului britanic Andy Murray, a afişat un ''optimism prudent'' privind posibilitatea ca fostul nr. 1 mondial, operat la şold, să revină pe teren în vara acestui an, relatează Reuters.

* Manchester City, campioana en titre, domină echipa ideală a sezonului din Premier League, a cărei componenţă a fost anunţată joi de Asociaţia fotbaliştilor profesionişti din Anglia (PFA), având şase jucători între cei 11 selecţionaţi, informează agenţia Reuters. Portarul Ederson, fundaşul central Aymeric Laporte, mijlocaşii Bernardo Silva şi Fernardinho, alături de atacanţii Raheem Sterling şi Sergio Aguero, au fost incluşi în această echipă, din care mai fac parte patru jucători ai rivalei FC Liverpool.

* Agenţia mondială antidoping (AMA/WADA) a salutat o decizie a Tribunalului de arbitraj pentru sport (TAS) în privinţa a două sprintere din Ucraina, care stabileşte un nou precedent pentru prinderea atleţilor care trişează, relatează Reuters. Olesia Povh, medaliată cu bronz la JO 2012, şi Olga Zemliak, campioană europeană la ştafetă 4x400 m, au fost sancţionate pentru utilizarea de substanţe interzise, în baza detectării a unui nivel anormal de testosteron în analizele lor din serul sangvin. Conform AMA/WADA, măsurarea nivelurilor de testosteron din serul sangvin reprezintă o unealtă de viitor pentru agenţiile antidoping de a detecta şi sancţiona dopajul, chiar dacă analizele de urină pot fi negative.

* Francezul Zinedine Zidane, antrenorul lui Real Madrid, i-a cerut preşedintelui clubului, Florentino Perez, să-l transfere pe atacantul englez Jadon Sancho, jucătorul echipei de fotbal Borussia Dortmund, anunţă ziarul german Bild, citat de agenţia EFE.

* Proprietarii Campionatului Mondial de Formula 1 şi organizatorii locali au renunţat la planul de a organiza un Mare Premiu în centrul oraşului Miami (Florida), din cauza neplăcerilor pe care le-ar provoca rezidenţilor şi afacerilor din zonă, scrie presa americană, citată de Reuters.

* Cluburile din primele două ligi ale Spaniei au votat, cu o majoritate covârşitoare, împotriva planurilor Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF) de a modifica formatul Cupei Spaniei şi Supercupei Spaniei, a anunţat Liga profesionistă spaniolă (La Liga).

* Cinci jucători, toţi de la cluburile Leinster (Irlanda) şi Saracens (Anglia), care vor disputa finala Cupei Europei (Champions Cup) pe 11 mai, rămân în cursa pentru titlul de cel mai bun jucător european al anului, a anunţat, miercuri, Asociaţia Europeană a Cluburilor (EPCR), organizatorul competiţiilor continentale. Cei cinci jucători sunt irlandezii Sean Cronin (taloner), Tadhg Furlong (pilier dreapta) şi Garry Ringrose (centru), precum şi englezii Alex Goode (fundaş) şi Mako Vunipola (pilier stânga).

* Campionul olimpic britanic Mo Farah, care se pregăteşte să participe duminică la maratonul de la Londra, a dezvăluit miercuri că a rămas fără bani şi fără mai multe lucruri de valoare în timpul unui stagiu de pregătire efectuat luna trecută în Etiopia, care i-au fost furate din camera de hotel, aflat în proprietatea fostului star al atletismului etiopian Haile Gebreselassie, informează L'Equipe.

* Spaniolul Fernando Alonso s-a confruntat cu probleme tehnice şi cu ploaia la revenirea sa pe circuitul oval din Indianapolis, unde are ca obiectiv câştigarea prestigioasei curse de 500 de mile din cadrul Campionatului automobilistic nord-american IndyCar, informează AFP.

* Cluburile de fotbal din Premier League au înregistrat venituri record de 4,8 miliarde lire sterline (5,56 miliarde euro) în sezonul trecut, dar rentabilitatea lor a fost afectată de creşterea salariilor, conform unui studiu al cabinetului de audit Deloitte publicat joi, informează AFP.

* Tenismanul maghiar Attila Balazs a reuşit prima sa victorie din carieră în faţa unui jucător din top 50 mondial, miercuri, în optimile de finală ale turneului ATP de la Budapesta, dotat cu premii totale de 524.340 euro, 6-4, 2-6, 6-2 cu australianul John Millman (39 ATP), al şaselea favorit.

* Bayern Munchen, liderul din Bundesliga, s-a calificat în finala Cupei Germaniei la fotbal, în care va înfrunta formaţiei RB Leipzig, în data de 25 mai, pe Stadionul Olimpic din Berlin. Miercuri, în cea de-a doua semifinală a competiţiei, Bayern a învins în deplasare, cu scorul de 3-2, formaţia Werder Bremen, prin "dubla" polonezului Robert Lewandowski (36, 80 - penalty) şi reuşita lui Thomas Muller (63). Pentru gazde au marcat Yuya Osako (73) şi Milot Rashica (75).

* Lazio Roma, echipa fundaşului român Ştefan Radu, s-a calificat în finala Cupei Italiei la fotbal, învingând în deplasare, cu scorul de 1-0, formaţia AC Milan, miercuri seara, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei. Oaspeţii au marcat golul victoriei în repriza secundă, prin argentinianul Joaquin Correa (58).

AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

2019-04-25 13:14:42
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!